فرهاد طلائي؛ علي رزم خواه
چکيده
در چارچوب حقوق بين الملل، حق بر غذا، حق بنيادين هر شخص بر دسترسي پايدار به غذا به گونه اي است که پاسخگوي نيازهاي غذايي وي باشد. با توجه به جايگاه ويژه دولتها در حقوق بين الملل، بررسي تامين حق بر غذا به عنوان يکي از تعهدات دولتها از اهميت خاص برخورداراست. پرسش اصلي آن است که اساس حقوقي تعهدات دولتها در زمينه حق بر غذا چيست و چگونه بايد به اين تعهد عمل کنند. در اين مقاله نشان داده ميشود که مبناي حقوقي تعهد دولتها نسبت به حق بر غذاي کافي برگرفته از اسناد بين المللي حقوق بشري به ويژه ميثاق بين المللي حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ست. همچنين در اين مقاله بيان ميشود که مهمترين روشهاي تحقق حق بر غذا، تدوين استراتژيهاي ملي، قانون گذاري و اقامه پذيري حق بر غذا ميباشند. نهايتا نتيجه گيري ميشود که براي تحقق حق بر غذا، دولتها بايد به تعهدات خود در سطوح ملي و بين المللي عمل کنند.
واژگان کليدي: حق بر غذا، تعهدات دولتها، حقوق بين الملل، ميثاق حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، کميته حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي