به نقل از ایسنا
رییسجمهور با بیان اینکه در روایات آمده است بسیاری از حوادث تلخ به دلیل گناهان ما روی میدهد، گفت: گناه که فقط غیبت نیست یکی از گناهان ظلم به طبیعت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز در مراسم گرامیداشت هفته محیط زیست، اظهار کرد: امام علی (ع) میفرماید تقوای الهی هم نسبت به خدا و هم نسبت به سرزمین خداست و ما نسبت به حفظ سرزمینها و حیوانات مسئول هستیم. معنای گناه در روایات مربوط به حوادث طبیعی، تنها گناه معمولی نیست. هر کار غلط، زشت و منکر هم گناه است.
وی در ادامه گفت: ما باید هم از گناهان اخلاقی خود توبه کنیم و هم از ظلم به طبیعت توبه کنیم و سپس برای جبران تخریب محیط زیست تلاش کنیم.
رییسجمهور همچنین با اشاره به اینکه بهرهبرداری ناصحیح از طبیعت ما را دچار مخاطره میکند، افزود: یکی از کاربردهای اعتدال همین جاست. ما اگر در بهرهبرداری از محیط زیست افراط کردیم ناموفق خواهیم بود. ما در برابر فرزندان و نسلهای آینده خود مسئول هستیم.
روحانی با تاکید بر اینکه افزایش جمعیت انسانی و ظهور صنعت و فناوری بر محیط زیست اثر گذاشته است، گفت: افزایش جمعیت زمین بار را بر دوش طبیعت افزوده است. از سویی ما از صنعت و فناوری برای راحت شدن زندگی خود استفاده میکنیم اما آیا از خود پرسیدهایم اتومبیلی که استفاده میکنیم چه آثاری بر طبیعت دارد؟ ما نسبت به مطالعه آثار فناوری و صنعت در محیط زیست کمتر مطالعه کردهایم. در گذشته منازل از خشت، چوب و گل استفاده میشد که پس از تخریب منازل این وسایل به دامان طبیعت باز میگشت اما امروز از سیمان، آهن یا میلگرد استفاده میشود. در ایران نیز که عمر خانهها 15 سال است در حالیکه عمر خانهها در دنیا 100 ساله است. ما به تدبیر نیاز داریم، تدبیر یعنی دیدن نهایت کار. اگر تدبیر نکنیم و به آینده نگاه نکنیم در زندگی دچار مشکل میشویم.
وی تاکید کرد: عدم دقت بر روی قانون طبیعت ما را دچار مشکل میکند. ما نمیتوانیم قانون طبیعت را به هم بزنیم. جنگیدن با قوانین مسلم جهان منجر به شکست ما میشود، زیرا آن قانون، قانون خداست و ما قادر نیستیم با قانون خدا بجنگیم. قوانین و سنتهای الهی دائمی است و ما باید به آنها احترام بگذاریم.